NAUČTE SE CipherCAD: pro Analýzu a Syntézu Kryptografie

Účastníci se seznámí s možnostmi softwarové aplikace CipherCAD vyvíjené pro NÚKIB. CipherCAD je určený pro analýzu a syntézu kryptografických algoritmů a protokolů. Nabízí desítky funkčních modelů ze širokého spektra kryptologie a příbuzných oborů, které lze dále využít pro tvorbu vlastních modelů. Účastníci si budou moci vyzkoušet práci v aplikaci. Odborné znalosti nejsou nutné, vhodný je zájem o kryptografii.

Datum a čas

Po 15:00 - 17:30

Jiří Sobotík

Jiří Sobotík

Univerzita obrany
Hlavní řešitel projektové řady CipherCAD zabývající se analýzou, syntézou a hodnocením kryptografických algoritmů. Spoluautor aplikace CipherCAD vyvíjené pro potřeby NUKIB.
Václav Plátěnka

Václav Plátěnka

Univerzita obrany
Působí jako odborný asistent na Katedře komunikačních systémů, elektronického boje a radiolokace na Fakultě vojenských technologií Univerzity obrany. Hlavní zaměření je na oblast signálů, teorii informace a kódování. Z oblasti detekce a klasifikace rádiových signálu byl spoluřešitelem projektu NEOCLASSIG. V oblasti kryptografie je spoluřešitelem projektu CipherCAD.
Antonín Mazálek

Antonín Mazálek

Univerzita obrany
V roce 2004 vystudoval Vojenskou akademii v Brně, obor Speciální telekomunikační systémy. Po studiu zůstal na nově vzniklé Univerzitě obrany jako asistent na Katedře komunikačních systémů. Oblasti zaměření jsou telekomunikační a radiokomunikační systémy a datové sítě. Je spoluřešitelem projektu CipherCAD.